Klachtgericht behandelen

Klachtgericht behandelen

Ik ben Marian Huisman

Na jaren met cijfertjes gewerkt te hebben ben ik van het ene op het andere moment begonnen met een praktijk. Een jaar mocht ik van mijzelf doen wat ik het leukste vond en vind: masseren. Dat jaar is nooit geëindigd….

Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt, in 2003 gestart met mijn Praktijk Marian Huisman.

Na 10 jaar full-time in mijn praktijk gewerkt te hebben, ben ik mijn kennis gaan delen. Sinds 2013 geef ik les in allerlei verschillende massagetechnieken en stijlen. Mijn lessen zijn heel praktijk gericht met veel verhalen, casussen en voorbeelden uit de (mijn) praktijk.

Sportmassage/blessure behandeling

sportmassage is vooral voor onderhoud van het lichaam ter voorkoming van blessures. Maar ook voor blessure/klachten behandeling. Tijdens deze behandeling wordt een combinatie van verschillende technieken gebruikt. Wat op dat moment van behandelen nodig is. Dit kan zijn methode Dorn (het opheffen van beenlengte verschil en het rechtzetten van wervels en gewrichten), bindweefselmassage (prikkeloverdracht) om het zenuwstelsel beter zijn werk te laten doen, triggerpoint behandeling, dry needling, manuele lymfedrainage , cupping, deep tissue massage en nog meer. Niet alle technieken zullen tegelijk uitgevoerd worden, alleen die op dat moment zin hebben. Hierdoor is dus iedere behandeling anders en heel specifiek gericht op jouw blessure/klacht.

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een hele zachte techniek voor het beter reguleren van vochtafvoer in het lichaam, als u vocht vasthoudt maar ook om afvalstoffen sneller af te voeren, bijvoorbeeld bij spierpijn na een extreme inspanning of bij afvallen/detoxen. U verliest geen gewicht door MLD maar bent sneller uw afvalstoffen kwijt, doordat de vochtstroom versnelt wordt.

Manuele lymfedrainage werkt ook heel goed bij slaapproblemen, bij ADHD, bij fibromyalgie. Deze hele zachte techniek kent veel herhalingen, voor de hersenen is dit heel saai om te volgen, zo saai dat het slaapverwekkend is!

Triggerpoint/Dry Needling

Speciaal bedoeld voor het behandelen van chronische pijnpunten met een uitstraling dmv prikkeloverdracht op het drukpunt in de spierbuik. Vaak in combinatie met een zachtere techniek. Door het triggerpoint een beetje te irriteren met duim of een heel dun naaldje (prikkeloverdracht) breng je het zelf genezend vermogen van het lichaam op gang. Deze behandelmethode is niet altijd fijn om te ondergaan, wel erg effectief.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een diepe en best heftige massagetechniek die het zenuwstelsel beïnvloedt waardoor het spierstelsel, de organen, de huid beter gaan functioneren. Hiermee worden goede zowel medische als cosmetische resultaten behaald

Dorn therapie & Cupping

Dorn Therapie wordt gebruikt voor het rechtzetten van wervels en gewrichten in de beweging van het gewricht, zodat er geen schade aangericht kan worden. Ook voor het opheffen van beenlengte verschil.

Cupping, in combinatie met andere technieken wordt cupping ingezet voor een extra diepte werking te bereiken. Dit kan zowel medisch al cosmetisch.

Voeding en dieet

Voeding bestaat niet uit een strikt dieet, maar u bewuster maken van wat uw eet en waarom. Zowel om gewicht te verliezen, ook om kracht op te bouwen. Zeker dus iets voor sporters.

Wij adviseren u graag met een op maat gemaakt voeding advies.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur voor het verhelpen van slaapproblemen, gewicht te verliezen, om van verslavingen af te komen, pijn te onderdrukken, enz., enz.

Enkele naaldjes in uw oren kunnen wonderen verrichten.

Ademhaling

Ademhaling, een goede ademhaling is essentieel voor ons functioneren. Zuurstof is een voeding voor spieren en organen. Met een juiste techniek zult u zich veel beter voelen, rustiger. Beter functioneren, met de mogelijkheid om dit elk moment van de dag te kunnen toepassen, een goede ademhaling.

We helpen en adviseren u graag bij ademhalingstechnieken.

© Copyright - Website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl | Rotterdam