Sportblessures

Sportblessures - Praktijk Marian Huisman

Sportmassage/blessure behandeling

sportmassage is vooral voor onderhoud van het lichaam ter voorkoming van blessures. Maar ook voor blessure/klachten behandeling. Tijdens deze behandeling wordt een combinatie van verschillende technieken gebruikt. Wat op dat moment van behandelen nodig is. Dit kan zijn methode Dorn (het opheffen van beenlengte verschil en het rechtzetten van wervels en gewrichten), bindweefselmassage (prikkeloverdracht) om het zenuwstelsel beter zijn werk te laten doen, triggerpoint behandeling, dry needling, manuele lymfedrainage , cupping, deep tissue massage en nog meer. Niet alle technieken zullen tegelijk uitgevoerd worden, alleen die op dat moment zin hebben. Hierdoor is dus iedere behandeling anders en heel specifiek gericht op jouw blessure/klacht.

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een hele zachte techniek voor het beter reguleren van vochtafvoer in het lichaam, als u vocht vasthoudt maar ook om afvalstoffen sneller af te voeren, bijvoorbeeld bij spierpijn na een extreme inspanning of bij afvallen/detoxen. U verliest geen gewicht door MLD maar bent sneller uw afvalstoffen kwijt, doordat de vochtstroom versnelt wordt.

Manuele lymfedrainage werkt ook heel goed bij slaapproblemen, bij ADHD, bij fibromyalgie. Deze hele zachte techniek kent veel herhalingen, voor de hersenen is dit heel saai om te volgen, zo saai dat het slaapverwekkend is!

Triggerpoint/Dry Needling

Speciaal bedoeld voor het behandelen van chronische pijnpunten met een uitstraling dmv prikkeloverdracht op het drukpunt in de spierbuik. Vaak in combinatie met een zachtere techniek. Door het triggerpoint een beetje te irriteren met duim of een heel dun naaldje (prikkeloverdracht) breng je het zelf genezend vermogen van het lichaam op gang. Deze behandelmethode is niet altijd fijn om te ondergaan, wel erg effectief.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een diepe en best heftige massagetechniek die het zenuwstelsel beïnvloedt waardoor het spierstelsel, de organen, de huid beter gaan functioneren. Hiermee worden goede zowel medische als cosmetische resultaten behaald

Dorn therapie & Cupping

Dorn Therapie wordt gebruikt voor het rechtzetten van wervels en gewrichten in de beweging van het gewricht, zodat er geen schade aangericht kan worden. Ook voor het opheffen van beenlengte verschil.

Cupping, in combinatie met andere technieken wordt cupping ingezet voor een extra diepte werking te bereiken. Dit kan zowel medisch al cosmetisch.

Sportblessures

© Copyright - Website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl | Rotterdam