Waggelen in Nepal

Een vliegticket is geboekt. 18 april vertrek ik naar Nepal. Eerst acclimatiseren en dan gaat het beginnen. Beginnen met de marathon. Tot nu toe is de voorbereiding ronduit waardeloos.

Ik doe mijn best maar kom nog steeds niet verder dan 9 km. Soms 5x per week, vaker 2 a 3 keer per week met een slakkengangetje door het park. De conclusie kan nu al zijn dat de marathon een waggeldingetje gaat worden.

Na de marathon gaat het echt beginnen. Mijn contract persoon in Nepal, Gohpi, heeft op de Pokhora route een dorpje gevonden waar 6 bewoners willen leren masseren. Mijn plannetje lijkt vervolg te krijgen.  Nu komt het praktische gedeelte. Een taalprobleem, oplossing is een sherpa meenemen.

Geen massagetafels, oplossing de keukentafel of een stoel.
Geen massageolie, dus bak olie, jakboter of geen olie.

Echt voor ieder probleem is een oplossing.